Loodgieters werk - Klusbedrijf Jetro Rotterdam

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Loodgieters werk

Voor klein loodgieterswerk kom ik in de regio Rotterdam graag naar u toe. Als u een ervaren loodgieter zoekt kunt u mij gerust bellen.

Hangen er druppels aan het plafond ? Lekt het? Wat is er aan de hand?

Meestal weet u wel wat er boven het plafond zit. Wat erĂ­n zit, is vaak voor u lastiger te beantwoorden. Laat ik dan maar beginnen met het makkelijkste. Zit de lekkage onder het ( platte ) dak? Dan worden de druppels vast veroorzaakt door neerslag, welke door de dakbedekking heen komen. Op gewaaid daklood is ook een vaak gezien probleem wat zorgt voor lekkages binnens huis. Vaak is dit door mij eenvoudig te repareren waardoor u na de reparatie nog vele jaren vooruit kunt. Mocht de dakbedekking echter zijn vergaan dan kan ik u dak voorzien van een nieuwe laag dakbedekking.
Maar in de meeste gevallen is lekkage in huis de douche/toilet die zich boven de lekkage bevindt.

Wat lekt er in de douche/toilet?
In meer dan de helft van de lekkages lekken aansluitingen van douches of toiletten door plafonds heen. Doordat de kitnaden niet meer waterdicht zijn, komt het water door het plafond of de muur sijpelen.

TIP: In geval van slecht onderhouden kit-naden is de schade niet verzekerd. Kit-naden moet u namelijk regelmatig controleren op waterdichtheid. Dit is in de algemene voorwaarden van de meeste verzekeringen zo geregeld.
Wat te doen bij een kapotte aanvoer- of afvoerleiding?
Als de aanvoerleiding stuk is, draait u meteen de hoofdkraan dicht. Belt u vervolgens Jetro Rotterdam, dan kan ik een noodvoorziening treffen of in de meeste gevallen het lek repareren om direct grotere schade te voorkomen. Gesprongen leidingen komen vaak voor doordat oude soldeer verbindingen door de jaren heen hun kracht verliezen. Vaak gebeurd dit bij soldeerbochten waar op de leiding een was- of vaatwasmachine is aangesloten. Door het telkens open en dicht gaat van het waterslot komt er een grote kracht te staan op deze soldeer verbindingen. Afvoerleidingen van wasmachine's en vaatwassers hebben het vaak slecht te bezuren door de vele ( agressieve ) schoonmaak. Deze tasten het kunststof van de leiding vaak aan en het warme afvoerwater zorgt voor veel temperatuur verschil in de leiding waardoor verbindingen vaak uitzetten en krimpen. De vaak toe gepaste lijmverbindingen kunnen hierdoor na verloop van tijd gaan lekken. Vaatwasmachines en wasmachines zorgen vaak voor dicht slibbing van het riool, dit komt door vet- en zeep- resten. Het afvalwater van uw douche of bad bevat zeepschuim wat aanslag maakt in uw afvoerleidingen en deze langzaam laten dicht slibben. Hierdoor kan het water onverwacht een andere route gaan afleggen.
Wat de doen bij lekkende kitnaden?
Kitnaden kunt u door mij laten dichten of vervangen. Houd er rekening mee dat u kit-naden ongeveer elke twee jaar weer moet bijwerken. Ziet u veel zwarte vlekjes (schimmel), dan is de kans op lekkage aanwezig. Controleer deze dus regelmatig. Ook als u in een huurwoning zit! Kitnaden vallen namelijk onder klein onderhoud waar u zelf verantwoordelijk voor bent.

Voor werkzaamheden waar u een loodgieter voor nodig heeft, kom ik graag naar u toe. In de omgeving van Rotterdam sta ik graag voor u klaar. Maar ook in andere delen van Zuid, midden & Noord Holland, kunt u mij voor loodgieterswerk gewoon bellen!
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu